dimanche 29 septembre 2013

17-v tyttö, saliohjelma ja kysymyksiä

Aloitin 2 kuukautta sitten käymään salilla. Olen siis aikalailla aloittelija ja minulle on noussut mieleen paljon (tyhmiä) kysymyksiä, toivon että joku viitsisi auttaa kokematonta =). Lisätietona,että mulla on selässä nikamasiirtymä, (jonka vuoksi juokseminen jäi tauolle) joten sen kanssa pitää olla vielä varovainen, eikä esimerkiksi mitään kiertoliikkeitä saa vielä tehdä. Treeni on jalkapainotteista, liikkeiden välissä keskivartaloliikkeitä. Haluaisin saada lihaksiin voimaa, muotoa ja kokoa lisää.



Treeniliikkeinä ovat jalkaprässi 87kg, reiden ojentajat 30kg, -koukistajat45kg, -lähentäjät 34,5kg ja -loitontajat 39kg (nämä sen takia, että saadaan lantioon ja sitäkautta selkään tuki). Kaikkia 3x15 toistoa, sarjojen välissä minuutti, liikkeiden välissä 3minuuttia. Kunhan pääsen flunssan jälkeen taas treenirutiiniin, tarkoituksena olisi nostaa painoja ja siirtyä 3x12 toistoihin.



Joten ensimmäinen tyhmä kysymys: mitä voimaa tässä kehitetään? (kestovoimaa?) Kuinka raskaat painot näissä ois hyvä olla, ja mitä mieltä olette noista painoista? Painot mitä mulla nyt on, tuntuu todellakin ihan liian kevyiltä, suorastaan helpolta, mutta sitten kun pääsee vikaan sarjaan, niin ei enää jaksakkaan tehdä kunnolla ja tekniikka meinaa kärsiä(jalkaprässissä tätä ongelmaa ei ole). Oon ajatellu että vois johtua sarjojen pituudesta suhteessa painoihin? Jotka ei ole edes niin raskaat. Tän takia tekis mieli jossain vaiheessa siirtyä lyhyempiin sarjoihin ja raskaampiin painoihin. Onko 12 toistoa vielä liian pitkä sarja? Ja mites sitten lakkaako kehitys jossain vaiheessa jos tekee vaan näitä samoja liikkeitä vaikka painot kasvais?



Pakaroille haluaisin saada myös enemmän treeniä ja kokoa. Mikä liike olis tän selän kannalta järkevä tehdä, kyykystä kun en ole ihan varma?



Keskivartaloa olen treenannut jalkaliikkeiden väleissä: selänojennus- ja vatsalihas laitteessa, sekä selän ojennus penkissä ja ihan perus lankku, kaikkia taas se 3x15 ja lankkua vaihtelevasti 6-10krt 1min. Mitä mieltä olette tästä? Tuntuu että kehitystä ei kauheesti tapahdu, kun en tiedä millaset painot pitäis olla (?) ja kuinka paljon toistoja. Ja kun ei ole selkeää ohjelmaa, tuntuu, että ei tule treenattua keskivartaloa kunnolla, joten olisko ideoita että mitä liikkeitä kannattais tehdä ja missä järjestyksessä, ottaen huomioon tän selän tilanteen? Semmonen tehokas ja yksinkertainen paketti, että sais kunnolla tehokkaan treenin tehtyä.



Ylävartalosta. En ole sitä treenannut salilla ollenkaan. Fysioterapeutti vinkkas että ylä- ja alatalja ois hyviä liikkeitä. Mitä lihaksia ne kehittää, ja mitä muita liikkeitä tulis tehdä, että sais kokonaisvaltaisen ja simppelin ohjelman? Tulis treenattua yläselkä, rintalihakset, olkapäät, hauis ja ojentajat, eli koko ylävartalo. (Eks tossa oo kaikki?)



Sitten olen miettinyt kannattaisko mun jakaa treeniohjelma niin että ois ylä-ja alavartalo eri kerroilla? Nyt olen käynyt 3x/vk ja treenannut joka kerta jalat ja keskivartalon. Jos, niin miten se onnistuu niin, että sais pidettyä treenit silleen tehokkaina ja simppeleinä, ettei menis ihan tuhottomasti aikaa ja että ei olis jokapäivänä jotain? Nykyinen ohjelma kun on keskivartalon osalta vähän mitä sattuu, ja koko treeniin (keskivartalo ja jalat siis) menee reippaasti yli tunti/puoltoista.



Tosiaan ihan kauhea määrä kysymyksiä, toivottavasti ei mene hermot niitä lukiessa ja itsestäänselvyyksiä selittäessä. =)





via Pakkotoisto.com http://www.pakkotoisto.com/aloittelijoiden-osio/118563-17-v-tytto-saliohjelma-ja-kysymyksia/

Aucun commentaire:

Enregistrer un commentaire