lundi 23 septembre 2013

Kehitys jumittaa -- nykyinen reeniohjelma tiensä päässä, tai muuten vain perseestä?

Moro,



oon 25v mies, reenitaustasta sen verran että useemman vuoden tullu reenattua tämmösellä 3kk on 9kk off tyyppisellä ohjelmalla :D ei vaan, lähinnä oma saamattomuus ja semikehnot tulokset tyypillisesti vienyt innostuksen ja muutaman kuukauden salireeniä on seurannut sitä reilusti pidempi läskeilykausi.



nyt sain kuitenkin helmikuussa 2013 itseäni niskasta kiinni ja siitä eteenpäin on reenattu kohtuullisen tasaisesti muutamaa pidempää sairasjaksoa lukuunottamatta, kohtuullisen hyvin tuloksin. ohjelma on ollut seuraavanlainen (3 krt viikossa tyyliin ABA BAB, jaolla ON OFF ON OFF ON OFF OFF):



DAY A:



Takakyykky 3 x 8

Penkki 3 x 8

Leuat 3 x failure



DAY B:



Mave 2 x 8

Pystypunnerrus 3 x 8

Kulmasoutu kp 3 x 12





Viime kuukausina oon ottanut apuliikkeiksi ranskalaista punnerrusta, hauiskääntöä yms. yleensä 2x10-15 toistoilla, ja aika paljon fiiliksen mukaan, esim. ojentajia jos on tuntunut että penkki junnaa niiden vuoksi. Tuloksista oon pitäny kirjaa oikeastaan vain noista isoista liikkeistä. Tulokset ei oo nyt useempaan viikkoon noussut ja viime n. 3kk ajaltakin kehitys on hyvin marginaalista. Ruokapuoli pitäisi olla kunnossa, prodea reilusti, kalorit plussalla. Vitamiineista ja kuidusta saattaa olla jonkun verran puutetta mutta tuskin kriittisesti.





Pari kyssäriä:



1. Onko ohjelmassa jotain radikaaleja puutteita? Mavea liikaa? Yleisesti liian vähän volyymia tms?



2. Olisiko aika vaihtaa ohjelmaa kokonaan, ja jos kyllä, niin miten? Uudet liikkeet / eri toistomäärät / eri sarjamäärät, etc.? Mitään syklittelyä en sinänsä ole koskaan harrastanut, ja mietin että jos rupeaisi tekemään ylläolevat kaksi treeniä esimerkiksi vuorotellen voimahakuisesti 4-5 toiston sarjoilla, ja sen jälkeen massahakuisesti 10-12 toiston sarjoilla & repeat.





Mikäli tästä ei tule kaikki tarvittava taustainfo ilmi niin kerron mielelläni lisää.





EDIT:



Varmaan jotain relevanssia sarjapainoillakin, niin tässä nyt jotain:



Takakyykky 3x8x90kg (kohtuullisen syvä)

Mave 2 x 8 122,5kg (125 ei mennyt 2x8, ja tulos heikentynyt viime kahdessa treenissä)

Penkki 3x8x75 (77.5 meni ensin 8,6,5 -- sen jälkeisissä treeneissä tulos on laskenut)

Leuat 10,8,6 (ilman lisäpainoa, failureen, kehonpaino 83kg)

Pystypunnerrus 3x8x50 (52.5 kilolla ehkä 8,7,5)

Soutu 30kg käsipainolla 3x12



Vaikkei tulokset sinänsä ihmeellisiä ole, niin aikoinaan on alotettu tilanteesta jossa 50kg:llä ei mennyt edes ykkönen penkissä, niin suhteellisesti ihan ok kehitys. Helmikuussa taisin aloittaa 55kg sarjapainolla benassa.





via Pakkotoisto.com http://www.pakkotoisto.com/treeni/118495-kehitys-jumittaa-nykyinen-reeniohjelma-tiensa-paassa-tai-muuten-vain-perseesta/

Aucun commentaire:

Enregistrer un commentaire