dimanche 22 septembre 2013

Aloittelija kaipaa opastusta

Hei!



Ajattelin saada viimein aikaan jotain tämän kropan eteen, löysin tämän foorumin datauskavereiden innoittamana ja siksi kirjoittelenkin tänne nyt tätä viestiä.



Hieman taustaa:

Olen 27-vuotias mies, pituutta 182 cm ja painoa noin 84 kiloa. BMI vähän 25:n päällä. Lihasmassa on varmaankin lähes olematon, sillä olen karkeasti sanoen istunut koneella hyvin vähäisellä liikunnalla viimeisen 8 vuotta. Vatsakin pömpöttää, vaikka muualta läskiä ei niin pahasti vielä huomaa. Rasvaprosentti on varmasti korkea. En ole tehnyt juuri ollenkaan edes perusliikuntaa, ainoat liikkumiset tulee hyötyliikunnasta kauppaan, yliopistoon ja töihin, noin 20 minuuttia/päivä, alhaisella syketasolla. Tuon takia varmaan alaselkäkin on helposti kipeä.

Aikanaan intissä tuli lihaskunnosta ja Cooperista huono-merkintä.



Tämän lisäksi datausharrastus on kovasti kiinni enkä siitä aio luopua (ei pitäisi olla poissulkeva tämän kanssa); olen myös IT-alalla töissä, joten istumista päivittäin on paljon, työ on lähinnä henkisesti raskasta, fyysistä rasitusta ei ole nimeksikään. Nykyistä ruokavaliota kuvaa varmasti sana hiilaripommi, ja tämän lisäksi syön vähiä kertoja päivässä mättöaterioita.



Sen verran kauan (vuosia) tässä on mietitty asialle tekemistä (nyt itse asiassa olen jo pisimmällä, kun kävin kaupastakin ostamassa jotain asiaan kuuluvaa syötävää ja teen tätä viestiä), että olisi aiheellista saada jo jotain aikaan.

Kotona ei ole mitään välineitä muuta kuin jumppa-alusta, mutta yliopiston kautta pääsisin vielä alle vuoden verran ennen valmistumista liikuntamaksulla (=lähes ilmaista siis) salille, tämän lisäksi työpaikalla on muuton yhteyteen suunnitteilla jonkun sortin kuntosalijuttu työsuhde-etuna, sen näkee myöhemmin.



Haluaisin neuvoja siihen, miten minun kannattaisi aloittaa? Tarvitsen neuvoja sekä harjoitteluun että ruokailuun. Kannattaako minun ensin laihduttaa? Mahan vararengas haittaa. Tämän lisäksi haluaisin, etten olisi kuin hiiri, varmasti vähän harjoitelleet naisetkin ovat minua vahvempia. Tarkoitus olisi, että näyttää edes vähän paremmassa kunnossa olevalta, ja että itselläkin olisi parempi olo (mm niskahartiakipuja pois ja ryhtiä lisää). Pois siis kaljapullo-ruumiinkuvasta. Auttaisiko tähän joku ihan maksullinen kouluttaja?



Elämäntaparemontti olisi varmaan ihan paikallaan.

Kiitos paljon avusta!





via Pakkotoisto.com http://www.pakkotoisto.com/aloittelijoiden-osio/118474-aloittelija-kaipaa-opastusta/

Aucun commentaire:

Enregistrer un commentaire