vendredi 27 septembre 2013

Parannettavaa salille?

Moi,



Olen tässä käynyt salilla jo kohta pari vuotta, helmikuussa tulee kaksi vuotta täyteen. Pääasiassa 3 kertaa viikossa, joskus jää kahteen, todella harvoin neljä kertaa. Välipäivinä pyrin tekemään hölkkälenkin 30min - 1h välille ;)



Hieman taustaa, nyt olen 22v, 170cm, painan noin 87kg~. Noin kolmisen vuotta sitten panoin vielä 110kg ja lihaksien lähtötilanne täysin nolla, aivan rapakunnossa. Ennen inttiä tuli hieman laihduttua ja kuntoa nostettua, mutta intin jälkeen meno ei oikein edistynyt. Sanotaanko että juuri vuoden 2012 helmikuussa ku aloin ravaa salilla niin alkoi se "remppa" :) Ruokavalioo täytyy vielä hioo, mutta parempaan suuntaan kuitenkin menossa.



Joka tapauksessa itse asiaan. Käyn siis 3 kertaa viikossa salilla, ja olen jakanut reenin ylä- ja alakroppa, eli viikolle osuu kaksi kertaa yläkroppa ja kerran alakroppa, tai toisinpäin. Yleensä onnistun jalkareenin vetää överiksi ja siten on pakko suorittaa moinen vain kerran viikossa, tuleehan tuossa lenkkeilyssäkin vähän jalkoja "reenattua".



Kyselisinkin nyt teiltä että puuttuuko tai kannattaako mun lisätä reeniohjelmaan jotain?



Kaverilta sain viime uuden vuoden tienoilla reeniohjeet, en nyt muista nimeä, mutta varmaan osaatte sanoa kun kerron mitä teen ja miten :D



Eli suoritus menee kutakuinkin näin:



2 viikon aikana suoritan 2x15 sarjoja, ja aina kahden viikon välein vähennän sarjoja ja nostan painoja. 2x15 -> 2x12 -> 2x10 -> 2x8 -> 2x6, jne.. Olen moista suorittanut tässä puolen vuoden ajan, ei nyt ihan synkronoidusti, mutta kuitenkin idea on ollut se, että pyrin vähentää sarjoja ja nostamaan painoja, ja siinä 2x4~ tai 1x4~ jälkeen palaan taas sinne 2x15..



Rasva palaa kehossa monipuolisesti, joten ei ole mahdollista nopeuttaa tietyssä paikassa, mutta olisi kiva saada vinkkejä miten pääsisi mahdollisimman nopeasti eroon manboobseista ja tuosta pizzamahasta :) Hyvän ruokavalion lisäksi.



Yleensä vedän protskujuoman salireenin jälkeen.



Yläkroppa päivä:

Penkkipunnerrus, ohella punnerruksia

Pystypunnerrus tangolla, harvemmin painoilla

Maastaveto tangolla, vapaalla otteella <-- Ei ole siis mikään laite kyseessä

Kulmasoutu tangolla, vapaalla otteella <-- Ei ole siis mikään laite kyseessä

Ojentajat, usein penkkipunneruksen aikana kapeella otteella, mutta myös vetotangolla vai millä sitä nyt kutsutaan

Vatsalihakset, usein penkillä ylimääräisen painon kanssa

Takaolat, pystypenkillä nojaten

Vipunosto, usein painoilla, harvemmin tangolla



Alakroppa päivä:

Takareidet laitteella

Takakyykky tangolla

Etukyykky tangolla

Pohkeet laitteella

Jalkaprässi, jos vielä jalat kestää kyykkyjen lisäksi

Leuanveto ja yläalja, yleensä yläkroppa päivänä on sen verran hellänä paikat että teen moiset aina jalkapäivisin, muutenkin pyrin vähän jakaa jalkapäivällekin jotain ylimäärästä ;)

Vatsalihakset, usein penkillä ylimääräisen painon kanssa



Tässä on tämän hetkiset setit, kuntopyörällä tulee vedettyy aika usein alkuun tai loppuun, mutta noiden lisäksi ei tuu juuri muuta tehtyä, mitä tästä nyt kannattaisi lähtee parantamaan? :)



Kiitokset etukäteen





via Pakkotoisto.com http://www.pakkotoisto.com/aloittelijoiden-osio/118541-parannettavaa-salille/

Aucun commentaire:

Enregistrer un commentaire