mercredi 25 septembre 2013

Kyykky ja kipu lonkkanivelen tienoilla

Teen Starting Strengthiä. Lonkkanivelen hujakoilla, siis aika tarkalleen yläreiden ja lantion taitoskohdassa, on alkanut tuntua ärtymystä/kipua. Tämä myös ilman painoja. Olen lukenut aiheesta jonkun verran sekä tältä foorumilta että muualta, ja otaksun kyseessä olevan lonkankoukistajan ongelma. Olen tehnyt lonkankoukistajavenytyksiä, jotka eivät kuitenkaan ole auttanee. Koko kyykkääminen on alkanut aristaa, kun epäilyttää, olenko paskomassa jotain.



Tänään kuitenkin kokeilin tehdä ATG-kyykkyä, ja se tuntui hyvältä. Syntyi vaikutelma, että nivelhäikkä liittyy nimenomaan siihen, etten tee kyykkyä alas asti.



Tiputin siis treenisarjastani painoa pois, ja tein niin syvälle kuin luontaiselta tuntui, eli takareidet koskevat nilkkoihin. Yritin kiinnittää huomiota siihen, etten anna selän pyöristyä. Tuntui hyvältä.



Onko jotain merkittävää syytä olla jatkamatta ATG:n parissa, mikäli ongelma pysyy poissa? Tiedän kyllä, että kyykyn syvyys on aihe joka jakaa loputtomasti mielipiteitä, ja niin paralleeli- kuin ATG-kyykkäyksenkin tuhoisuudesta varoitellaan.





via Pakkotoisto.com http://www.pakkotoisto.com/aloittelijoiden-osio/118519-kyykky-ja-kipu-lonkkanivelen-tienoilla/

Aucun commentaire:

Enregistrer un commentaire