mercredi 6 août 2014

Milloin järkevää dieetata/"bulkata"?

Sori, jos tästä on jo joku ketju, mutten löytänyt mitään searchilla...



Elikkäs kun elopainoa on hieman liikaa rasvan muodossa, mutta lihaksiakaan ei vielä kovin paljon, miten kannattaa edetä?



Usein neuvotaan, että ensin kannattaa dieetata ylimäärärasvat pois, jonka jälkeen lisätä kaloreita ja lähteä rakentamaan lihasta plussakaloreilla, jonka jälkeen taas dieetata kertyneet rasvat pois. Onko tämä nyt sellainen oikeasti tukeville ihmisille tehty neuvo (15+ kg ylimääräistä tai siihen suuntaan) vai hyödyttääkö tämä myös ihan normaalipainossa olevia ihmisiä, joilla ei ole pudotettavaa läskiä kuin joitain kiloja (4-5 kg hujakoilla)?



Ajattelen nimittäin, että laihdutus -> lihaksenkasvatus plussakaloreilla -> dieettaus plussakalorikaudella muodostuneesta rasvasta -projekti kuulostaa melko rankalta noin kroppaa ajatellen - sekä omaa päätä kun alkaa rasvaa keräämään taas juuri dieetattuun kroppaan... Olen nimittäin jossain vaiheessa kokeillut dieetata ja niiden kilojen tiputus on kyllä kovaa työtä kun ylimääräistä ei ole ihan hirveästi.



Olen myös ymmärtänyt, että joku 0,5 kg lisäys kuukaudessa plussakalorikaudella olisi naisen ollessa kyseessä hyvä maltillinen tahti. Tämä tekisi sellaisen 6 kg vuodessa. Miten pitkiä lihaskasvatuskausia kannattaisi pitää ennen dieettikautta - muutama kk, puoli vuotta, vuosi? Paljonko näin naisena voisi olettaa tuollaisella painonlisäystahdilla itse lihasta tulevan (salitreeniä 3-4 krt/vko + 1-2 aerobista)? Eli paljonko siitä kerrytetystä massasta olisi sitten tiristeltävää rasvaa?



Kokemuksen syviä rintaääniä - anyone?





via Pakkotoisto.com http://ift.tt/1zTfK93

Aucun commentaire:

Enregistrer un commentaire