dimanche 23 février 2014

Matkakertomus: Kenia (Diani Beach)

Joo eli keskiviikkona 26. päivä on lähtö tuonne Kenian Diani Beachille, mikä on siis melko lähellä Mombasan kaupunkia. Diani Beachilla se matkailijoita houkutteleva juttu on (yllätys yllätys) se hiekkaranta. Hiekkaranta on siis 20km pitkä. Meidän hotellilta (ei se ole edes perinteinen hotelli: DIANI BREEZE VILLAS | Fully Equipped Self-catering Villas for your Diani Holiday | Diana Beach Kenya) on matkaa rannalle n. 600m. Mombasan kaupunkiin on matkaa 32km mutta jos autolla menee niin joutuu kai aika paljon kiertämään jos ei mene lautalla. Mombasan kaupunki sijaitsee siis saarella. Matka alkaa siis keskiviikkoaamuna, kun lähdemme Oulusta Helsinkiin. Lento tais lähtä joskus yhdeksän aikoihin aamulla. Helsingistä lennetään Istanbuliin ja sieltä sitten jatketaan Mombasaan. Ilmeisesti matka Mombasan lentokentältä hotellille kestää vielä melko paljon, niin käytännössä matka kestää vuorokauden. Jos kaikki nyt suunnitellusti menee niin meidän pitäisi saapua hotellille joskus aikaisin aamulla, ehkä 5-6 aikaan.



Meitä siis lähtee sinne viiden hengen perhe (minä + vanhemmat + pikkusiskot). Pari ulkomaan reissua ollaan parin vuoden sisään tehty ns. "helppoihin kohteisiin" (Turkki ja Kanaria) ja ne reissut ihan matkatoimiston kautta, mutta tällä kertaa varattiin lennot ja hotellit ihan itse suoraan netistä. Tarkoitus olisi vähän harrastaakkin siellä, eli käydään ainakin kalastamassa, safarilla katsomassa villieläimiä ja tutustumassa Mombasan kaupunkiin. Nuo on siis järjestettyjä retkiä oppaineen. Sitten meillä jää muutama päivä joille ei olla suunniteltu mitään tekemistä. Rannalla pitää ainakin viettää aikaa ja omin päin käydään tutustumassa paikkoihin siinä lähistöllä. Turvallisuustilanne siellä pitäis olla ihan hyvä, mutta turisteja ei suositella liikkumaan yöllä ulkona.



Reissu kestää siis 26.2 - 7.3 eli reilu viikko siellä ollaan. Meno ja tulo matkaan menee molempiin käytännössä yksi kokonainen päivä. Sää tilannetta olen nyt vähän tarkkaillut: Diani Beach Weather | Diani Beach Holiday Weather | Kenya ja ihan hyvältä näyttää, päivällä semmoset 33-34C korkeimmillaan ja yöllä laskee sinne 23C asteeseen. Meriveden lämpöä en tiedä muutaku että yli 25C sen pitäis olla. Vettä sataa tosi vähän tuona aikana ku ollaan siellä, nythän siellä onkin juuri kuumin ja kuivin jakso meneillään.



Toivottavasti reissu nyt menee suunnitellusti ja nähtäisiin niitä eläimiäkin ja saataisiin kalaa. Hotellista pitäisi päästä nettiin niin koitan lisäillä puhelimella kuvia sieltä paikan päältä. Kunnon kameraa en omista niin kuvailen tuolla Lumia 1020 puhelimella kaiken siellä. Tähän ketjuun varmaan päivittelen jos tulee vielä jotain ennen reissua ja olis ihan kiva jos joku on käynyt tuolla päin ja osais jotain vinkkejä yms antaa. Hintataso pitäisi olla melko alhainen ja tuollahan on siis valuuttana Kenian shillinki, mutta ilmeisesti myös USAn dollareilla voi melko yleisesti maksaa.



Kaiken kaikkiaan odotettavissa on tosi kiva reissu, koskaan ennen ei olla missään noin kuumassa/eksoottisessa/kaukaisessa paikassa käyty. Koitan kuvata mahdollisimman paljon, ostin matkalaturinkin sitä varten että ei lopu aina puhelimesta akku kesken. Saa nähä millanen shokki se on kun täältä pakkasesta pölähtää sinne aurinkoon ja palmujen sekaan.





via Pakkotoisto.com http://ift.tt/1ejzMMK

Aucun commentaire:

Enregistrer un commentaire