dimanche 16 février 2014

Lisää puristusvoimaa ja kestävyyttä otteeseen

Suoraan kärkeen briiffi mikä on ongelman nimi: ykköslajissani, alamäkipyöräilyssä, tarvitsee käsiin suht paljon puristusvoimaa, tai ehkä oikeamminkin kestävyyttä otteeseen millä pidetään sarvista kiinni. Käpälät ovat mallia rimpulat ja itsellä ongelmaksi tulee harrastaessa yleensä se että kädet väsyvät selvästi ennen kuin muut paikat ja ajaminen kärsii sitämukaa aikatavalla. Ongelma ei ole niinkään se etteikö sarvista pystyisi puristamaan riittävän kovaa, vaan lähinnä se että "kestävyys" loppuu käsistä liian nopeasti.



Sama ongelma esiintyy myös puntilla erinäisiä suoritteita tehdessä; leuanveto, mave, ylätaljat, yms. Muissa paikoissa kyllä piisaisi vielä energiaa, mutta kun ote ei pidä niin homma lässähtää aika tehokkaasti. Edellä mainittuja liikkeitä tehdessä toki puristusvoimatkin vahvistuvat, ja jonkinsortin positiivista kehitystä senkin suhteen on havaittavissa, myös ihan vain leuanvetotangossa "roikkumista" on tullut harrastettua hieman.



Pyöräillessä tässä ongelmassa on myös tavallan kaksi erilaista osaa, ensimmäinen on tämä roikkuminen(vrt. arm pump) ja toinen osa ongelmaa on se että alamäkipyöräilyssä rasitus ei ole pelkästään, tai edes pääosin, sarvissa "roikkumista" vaan suurin rasitus tulee tärinästä ja vastaanotettavista iskuista, jotka tulevat siis "roikkumissuuntaa" vastaan ikäänkuin kämmentä ja peukaloa vasten, ja tätä suuntaa puristusvoimassa olen huomannut aika hankalaksi treenata.



Eli hakusessa olisi siis tehokkaita harjoitteita millä voisi treenata puristusotetta, ja etenkin tuota kestävyys aspektia treenata. Myös tuohon "peukalon" treenaamiseen olisi hyvä löytää jonkinsortin treeniä. Positiivista olisi jos harjoitteita pystyisi tekemään vähillä välineillä kotona tai (työ)matkoilla, eli erikseen muusta punttitreenistä. Mutta toki jos jotakin erinomaisia puntilla tehtäviä liikkeitä tai muita treenejä on niin kaikki kelpaa...





via Pakkotoisto.com http://ift.tt/1juyinq

Aucun commentaire:

Enregistrer un commentaire