samedi 15 février 2014

Pyörrytyskohtaukset

Olen siis kärsiny pyörrytyskohtauksista jo viime juhannuksesta asti. Luonteeltaan tuo pyörrytys on pyörivää ja voimistuu jos "päähän kohdistuu painetta", tällä tarkoitan esim. nenän niistämistä, yskäisy/aivastus, lihasten jännittäminen ja vaikka vessassa täystoimituksella vääntäminen. Yleensä tuon kesto vaihtelee 20minuutista muutamiin tunteihin ja välillä saattaa kestää kokonaisen päivän. Vaivan aikana on siis kokoajan melko hutera olo, ei pysty työskentelemään. Tämä "päähän kohdistunut" paine siis vain boostii tuota ja tuntuu että koko näkökenttä heilahtaa niin, että pitää ottaa seinästä tukea jos haluaa jaloillaan pysyä. Kohtauksien alkamiseen en ole vielä keksinyt mitään yhtenäistä syytä, saattaa siis alkaa ihan istuessa, kuin vaikka koripalloa pelatessa. Kun vaiva viime kesänä alkoi, kohtauksia esiintyi vain harvakseltaan, ehkä kerran/kahdesti kuussa. Nykyisin vaivasta on tullut viikottainen riesa ja olenkin huomannut, että jopa vähän pitempi kävelymatka laukasee kohtauksen. Ja jos tämä alkaa kävellessä, tuntuu että askelia saa tähdätä samalla tavalla kuin baarista tulleena valomerkin jälkeen. Pysähtyminen auttaa pyörrytyyksen jonkinverran mutta monesti käy niin, että näkökenttä heilahtaa silloin jokaisen sydämmenlyönnin kohdalla.

Asian tiimoilta kävin viime syksynä kahteen kertaan päivystyksessä, josta vain selittivät syyksi flunssaa ja toisella kerralla migreeniä. No vaiva vain paheni ja alkoi estää normaalia elämää, joten varasin ajan yksityiselle josta tutkimus-rumba sitten alkoi.

Takana siis kuulopolilla käynti, magneettikuvat, sydänfilmi, verikokeet, neurologiset tutkimukset ja kaikkea mahdollista. Lääkäreiden mielestä kaikki päänsisäinen kuten, tasapainoaisti, aivot ja muut on kunnossa, joten siitä ei pitäisi asian johtua. Nyt odotan aikaa aivo sähkökäyrän ja selkäydinnesteen ottoon. Sain myös lähetteen jonkinlaisiin fysioterapeutin tutkimuksiin mainitsemalla jumeista niska, hartia, selkä alueella.



Siinä olisi nyt vähän taustatietoa ongelmasta ja seuraa itse kysymys, mitä täältä tulin hakemaan: Minulla on jonkinverran kipuillut nuo kallonpohja lihakset, niskan ja hartian seutu, sekä rangassa tuossa lapojen välissä tuntuisi olevan jonkinlainen jumi, joka kipuilee yrittäessä esimerkiksi vetää lavat mahdollisimman yhteen taakse, sekä päätä kääntämällä taaksepäin (katse ylös). Ylipäätään koko selän alue tuntuu tietyllä tapaa hieman kipuilevan. Huomasin myös, että olkapääni ovat ehkä hieman eteenpäin kääntyneet ja ajattelin sitten niitä korjailla tuolta toisesta ketjusta poimittujen ohjeiden mukaisesti. Se loppuikin lyhyeen, kun sillä hetkellä oli semmoinen hieman pyörryttävä olo, mutta ajattelin että voisin pienillä painoilla pumppailla rennosti selkää, mutta toisen sarjan kohdalla iski sellainen pyörrytys että oli pakko lopettaa. Liikkeenä oli siis kulmasoutu kevyellä käsipainolla. Tämä kohtaus olikin normaalia pahempi ja kesti seuraavan yön ja päivän.



No, en päässyt vieläkään kysymykseen, mutta tässä se tulee: Onko muilla ollut vastaavia ongelmia selkä/niska/hartiakipujen takia? Jos ei, voiko se olla niin suuri onglema? Siellähän tosiaan nikamat voi olla vaikka miten jumissa.



Pahoittelut jos tekstistä tuli pötköä ja vaikeasti luettavaa/ymmärrettävää, mutta oluet ja kello on senverran paljon, että menkööt. Kiitokset jo etukäteen!





via Pakkotoisto.com http://ift.tt/1cK9KCv

Aucun commentaire:

Enregistrer un commentaire