mercredi 29 janvier 2014

Penkki sataseen kotona?

Oon 21v mieshenkilö joka on pitkän tauon jälkeen innostunut taas kuntoilusta. Salilla olen käynyt viimeksi reilut kaksi vuotta sitten ja tossa viime vuonna tuli muutaman kuukauden tehtyä ihan omalla kehonpainolla harjoitteita kotona. Mitään monen vuoden kokemusta painoharjoittelusta tauotta ei ole kun se motivaatio on aina syystä tai toisesta lopahtanut 4-6 kk:n jälkeen siitäkin huolimatta että kehitystä on tapahtunut.



Se sali missä tuli aikoinaan käytyä on lopettanut tästä läheltä, kun Elixia vei siltä asiakkaat. Tonne Elixiaan ei ole sitten ollut kiinnostusta mennäkään kiskurihintojen vuoksi, joten haluaisin alkaa treenaamaan kotona. Noista ihan perus omallakeholla tehtävistä harjoitteista ainoastaan leuanveto on enää sellainen missä on vielä haastetta (oma ennätys viime loppukesältä oli 15 toistoa, tänä vuonna tavoite olisi saada se 20 toistoa). Punnerruksia oon saanut 70 toistoa putkeen jalat penkillä ja istumaannousuja parisataa joten niistä nyt ei ole enää hirveästi hyötyä mitä tulee voiman ja lihasten kasvattamiseen. Dippiteline nyt olis hyvä hankinta kotio mutta itselläni alkaa rintakehä sattumaan jos teen dippejä kylmiltään sellaisen varassa (johtunee rintarangan jäykkyydestä, mielenkiintoista että jos takana on raskaampi penkkipunnerrussarja niin dipit onnistuvat ihan hyvin ilman kipuja). 'Penkkidipit' taas on liian helppoja kun niitä saan tehtyä jtn 150 putkeen.



Ennen kuin muin motivaatio ja jaksut salilla käymiseen lopahtivat silloin yli 2 vuotta sitten sain penkistä yli 80, ehkä n.85 kg. Jotenkin itselleni on kehittynyt vähän semmoinen fiksaatio tohon 100kg penkkitavoitteseen että siihen olisin halukas panostamaan vaikka sitten jalkojen treenaamisen kustannuksella. Lähimmältä salilta ei löydy turvarautoja punnerruspenkistä eikä tällä hetkellä oikein ole edes jaksuja vääntäytyä monta kertaa viikossa salille niin haluaisin ostaa tarvittavat välineet kotiin. Ei mulla mitään sen suurempaa intressiä ole jättää jalkoja treenaamatta, haluaisin vaan tällä hetkellä panostaa tohon penkkipunnerrukseen niin että se huntti nousisi vielä joskus tän vuoden aikana. Maastaveto on tottakai mukava liike, mutta sen tekeminen kerrostalossa parkettilattia jalkojen alla ei oikein ole järkevää... Kyykkyjäkin jos on aikeissa tehdä pitäisi olla vielä kyykkyteline turvaraudoilla, mikä ei sen punnerruspenkin lisäksi oikein käy tilan ja rahan puutteen takia.



Vankilamyymälässä olisi myynnissä varsin kelpo ja tukevanoloinen punnerruspenkki turvaraudoilla, tosin hintaa kapistuksella on sellaiset 400€. Tohon kun pitäisi ostaa vielä lisäksi ostaa 50mm levytanko ja siihen levypainoja jotain 80-100 kg plus pari säädettävää 40kg käsipainoa niin hinta ylittää kyllä helpostikin 1000 euroa mikä on tottapuhuen jo vähän liikaa. Huono puoli tossa vankilamyymälän penkissä on ettei sitä saa muutettua halutessaan vinopenkiksi. Silloin kun kävin salilla tuli apuliikkeenä tehtyä ojentajia ylätaljassa, mutta sellaisen hankkiminen ei kotioloihin tule oikein kysymykseen.



Kun kävin salilla niin totesin ton suositun 2x6-penkkisysteemin toimivaksi, mutta siinä piti sen peruspenkin lisäksi tehdä apuliikkeinä jtn vinopenkkiä kässäreissä, lattiapenkkiä, ojentajia ylätaljassa jne. En sitten tiedä onnistuuko se penkkipunnerrustuloksen kasvattaminen oikein sillä pelkällä penkillä ja levytangolla?



Maastavetoon ja muihin jalkaliikkeisiin voin sitten keskittyä salilla kunhan saisi ton penkkituloksen nyt ensin nousemaan sataseen kotona...





via Pakkotoisto.com http://ift.tt/1iaaSne

Aucun commentaire:

Enregistrer un commentaire