lundi 30 juin 2014

Keskustelua lukkopainista ilman pukua/gi:tä

Kuten otsikko kertoo, niin ideana olisi keskustella painiskelusta ilman pukua. Keskustelun ideana on pääpiirteittäin kertoa omia ajatuksia, lukkopainimisesta. Toivon, ettei keskustelu mene muihin kamppailulajeihin tällä kertaa kuin hieman sivuuttaen maksimissaan. Elikkäs ADCC säännöillä olevasta ja Bjj liiton säännöillä olevista No-gi painiskelumuodosta olisi tarkoitus keskustelun pysyä. Keskustelu voi siis liittyä sääntöihin lukkopainissa, kilpailuihin, kilpailijoihin, lukkopainiharkkoihin, lukkopainitekniikoihin yms yms esimerkiksi.



Omia näkökulmia on lukkopainimiseen esim: ADCC säännöillä, että jalkalukot tuo oman hienon vivahteen lajiin. Jalkalukot myös ne kiertävät tuovat lajiin omalla tavallaan oman jännityksensä. Monesti mietin miksei Core toimintaa ole lukkopaini, vaan joko vapaaottelu tai Bjj seuroissa.. Heel Hookit, Toe holdit ja knee barit yms yms ei varmaankaan ole ihan friend maker liikkeitä, mutta ihmettelen miksi jalkalukot on kiellettyä joissakin treeneissä. (Seuroja en rupea erittelemään, koska ei ole tarkoitus haukkua/arvostella eri kamppailuseurojen etiikkaa, vaan kertoa oma mielipiteeni.) Ihmettelen, että jos kerta jalkalukkoja ei saisi tehdä, niin miksei kirjoiteta jo seuran nettisivuille Bjj säännöillä olevat No-gi treenit! Ei Adcc säännöillä olevat harkat, joissa jalkalukkoja voi tehdä vapaasti. Myös sellainen asia mietityttää kovasti miksei olisi pystypainia enemmän viikossa useammissa seuroissa. Koska ei omasta mielestä matsi ala istuutumalla alas tatamiin, vaan yhden jalan alas viennillä tai kahden jalan shoottaamisella ja onhan se jollakin tavalla tyhmän tuntuista harkoissakin se perseelleen istuminen. Olen treenannut joissakin seuroissa, joissa ei käydä joka viikko yhtä pystypaini kertaa viikossa edes..



Mikä on minusta lukkopainissa se juttu, miksi se on niin hienoa? Omasta mielestä kun lukkopainissa yhdistyy erilaiset käsilukot, jalkalukot, kuristukset, positiopaini, alasviennit yms, niin se tekee lajista sellaisen, jota pitäisi viedä eteenpäin ihan omana lajina. Eikä pelkkänä sivulajina Bjj ja vapaaottelutreeneihin. Olisihan edes sekin jo edistysaskel, jos seuroissa alettaisiin yksi kerta lisäämään no-gi säännöillä olevia treenejä.. koska kyllähän niitä triangeleja, giljotiineja, armbaria, kimuraa jne jne voi tehdä myös niissä lukkopainitunneilla, joissa olisi adcc säännöt päällä, joissa olisi laajemmat jalkalukko tekniikat sallittuja.





via Pakkotoisto.com http://ift.tt/1x7g2I7

Aucun commentaire:

Enregistrer un commentaire