lundi 30 juin 2014

P4P parhaat potkunyrkkeilijät

Nyt kun ammattilaispotkunyrkkeilyssä on saatu vakiinnutettua jonkinlaiset yleisesti hyväksytyt sarjat, on alkanut löytyä myös rankin-listoja, joista tärkeimpinä Gloryn ja Liverkickin listat. Glory tietysti rankkaa vain omia ottelijoitaan ja niistä puuttuu esim. Buakaw. Listaukset poikkeavat toisistaan siten että Glorylla on pisteranking, jossa otteluista saa pisteitä ja Liverkickilla rankkaus perustuu arvioihin. Molemmissa on puolensa. Listaukset täällä:



Fighters Rankings

LiverKick - The Official LiverKick.com Rankings



Glory on tuonut ainakin sikäli eloa näihin että mestareita on kaatunut liukuhihnalta altavastaajien jyräämänä. Vielä viime syksynä olisi ollut helppo nimetä Giorgio Petrosyan P4P-ykköseksi, mutta ei enää sen jälkeen kun mies pyörtyi Andy Ristien nyrkkiin. Ja sitten Ristiekin meni häviämään Davit Kirialle. Vaan ei Kiriakaan oikein vakuuta kun otti ensin neljä ja puoli erää selkäänsä ennen kuin nousi voittoon.



Artem Levin on toinen hyvä ehdokas, mutta kärsi tappion Joe Schillingille. Hänen tilanteensa on sikäli parempi että hän sai kostonsa viikko sitten ja näytti taas kykynsä. Thainyrkkeilyssähän hänellä on tappio Simon Marcusille, mikä taas menee aika pitkälti Marcusin paremman niskapainin piikkiin ja se ei potkunyrkkeilyssä ole samalla tavalla mahdollista. Ja Marcus taas hävisi Schillingille. Mutta kiinnostava matsi olisi kyllä saatavilla.



Raskaassa sarjassa Verhoeven on aika selkeä ykkönen vaikka ottelutyyli onkin aika vaisu. Verhoeven hakee pistevoittoa mutta saa sen lähes aina. Schilt olisi muuten aika hyvä ehdokas mutta hän on ilmoittanut lopettaneensa eikä ole otellut puoleentoista vuoteen. En ymmärrä miksi hän keikkuu vielä listoilla.



Ja sitten on vielä Gökhan Saki. Saki on kaatanut miestä kuin heinää. Tappioita on toki viime vuosilta useampia, mutta pitää huomata, että hän on otellut koko ajan väärässä sarjassa. Spong-matsi päättyi ikävästi, mutta Corbettia vastaan nähtiin miehen todellinen taso, joka on kova. Ja askaan sarjan kakkonen Ghitakin kaatui, joskin romanialaisella oli tässä vaiheessa selkeä alavire päällä eikä suorituskyky vastannut nykyistä.



Alle 65-kiloisissa voitot menevät niin pahasti ristiin etten oikein osaa nimentä ketään ylitse muiden. Ykköseksi voisi laittaa esim. Mosab Amranin, Masaaki Noirin, Tetsuya Yamaton tai jopa Yuta Kubon.



77-kiloisissa ei kai ole epäilystä etteikö Nieky Holzken olisi sarjan ykkönen, ellei sitten olkapäävammasta kuntouttaminen ole vienyt miestä pahasti alaspäin. Uskon kuitenkin vakaasti että hän tulee syksyllä hakemaan Gloryn vyön itselleen Valtellinilta. Holzken on aika ylivoimainen mutta sarjan taso ja laajuus ei ole kauhean korkea johtuen siitä että porukkaa siirtyi takavuosina "väkisin" alle 70-kiloisiin.



Oma alustava P4P TOP5:



1. Artem Levin

2. Gökhan Saki

3. Rico Verhoeven

4. Nieky Holzken

5. Andy Ristie ???





via Pakkotoisto.com http://ift.tt/1qJcSHm

Aucun commentaire:

Enregistrer un commentaire